EVOLONMASK by Textiles & More

Textiles & More is al sinds 2016 gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardig en kwalitatieve (interieur) stoffen. Textiles & More introduceert effectieve en modieuze mondkapjes en wil ervoor zorgen dat iedereen in Nederland en daarbuiten zich beschermd kan voelen tegen besmettingen zoals Corona, het verspreiden van anderen tegen kan gaan, maar er toch modieus wil uitzien.

De mondkapjes worden gefabriceerd van een speciale stof genaamd “Evolon®”. Op deze stof print Textiles & More modieuze dessins. Naast standaard dessins is er de mogelijkheid om o.a. custom made dessins, slogans, emojis en maatschappelijke boodschappen te produceren. De dessins worden geprint middels transfer sublimatie printing. De mondkapjes zijn wasbaar op een temperatuur van minimaal 60˚C en daardoor herbruikbaar. Zelfs na vele malen wassen blijft de stof zijn functionele eigenschappen behouden.

Textiles & More heeft de filtratie efficiëntie van de mondkapjes laten testen bij TNO (TNO Referentie : MSB-2020-100332199-MHe). Op basis van deze tests voldoen de mondkapjes qua filterende werking van het materiaal overeenkomstig het materiaal van type IIR Chirurgische referentie mondkapjes. De mondkapjes hebben een filtratie efficiëntie (PFE, Particles Filtratie Efficiëntie) van minimaal 95% tegen partikels die door de lucht worden verspreid.

Het dragen van een mondkapje betekend niet dat je niet besmet kan raken, echter kán het gedeeltelijk beschermen tegen virussen, zoals corona. Wel dient men zich te houden aan de hygiënevoorschriften vanuit het RIVM. Zo moet men het mondkapje op de juiste manier op en af doen, deze regelmatig vervangen voor een nieuwe/gewassen exemplaar en dient men zich te houden aan onderstaande richtlijnen:

  • toepassen handhygiëne;
  • geen handen geven
  • hoesten en niezen in de elleboog;
  • papieren zakdoekjes gebruiken;
  • social distancing van > 1,5 meter.

Meer informatie over de mondkapjes kun je hier lezen

Wil je onze mondkapjes bestellen, vul dan dit formulier in

Eigenschappen van Evolon

De Evolon®technologie is; revolutionair, uniek en uitgevonden door Freudenberg uit Duitsland. Een combinatie van uitstekende technische en textieleigenschappen binnen één product. Evolon®-weefsels worden geproduceerd met behulp van een uniek textielproductieproces uitgevonden door Freudenberg. Eindeloze bi-component filamenten worden gesponnen, gelijkmatig op een band gelegd, vervolgens opgesplitst in microfilamenten en verstrikt met behulp van hogedrukwaterstralen om het uiteindelijke weefsel te creëren. Hierbij worden geen oplosmiddelen of chemische bindmiddelen gebruikt. De certificaten die aan het Evolon®-weefsel worden toegekend, bevestigen de efficiëntie in de strijd tegen de besmetting van bacteriële infecties, bescherming bij allergieën, bij hooikoorts en tegen smog. De antibacteriële eigenschappen zijn bevestigd door verschillende wetenschappelijke onderzoeken.