Onze Ontwerpers

In 2017 en 2018 hebben de iconische designers van Nederlandse bodem; Edward van Vliet en Claire Vos – Studio Roderick Vos speciaal voor Textiles & More collecties met dessins ontworpen.

Edward van Vliet

edwardvanvliet® is een gevestigd internationaal ontwerpbureau dat vanuit zijn creatieve studio in Amsterdam een wereldwijd klantenbestand bedient. De professionele studio heeft een opvallende goede reputatie met marktleiders op het gebied van hospitality, premium brand retail en luxe vastgoedontwikkeling.

Met affiniteit voor hospitality design, strategische art direction en lifestyleproducten, heeft de studio onder leiding van Edward van Vliet een indrukwekkend klantenbestand en een reputatie voor het leveren van uitzonderlijk design.

Bekijk hier de collectie dessins die Edward van Vliet voor Textiles & More geeft ontworpen.

Claire Vos

Claire Vos Teeuwen, (Tegelen, 1965) was voorbestemd om een textiel ontwerper te worden. De productie van textiel en keramiek zit al generaties lang in haar familie. De liefde voor textiel zit in mijn bloed, dat kan je niet negeren.’

Haar herinterpretatie van traditionele weeftechnieken, kleur en vorm, maar ook de aandacht voor kwaliteit en detail maakt haar tot een nauwgezet ontwerper. Haar bron van inspiratie kan een Ikat weefsel zijn of een Nederlands folkloristisch patroon, maar het eindresultaat zal altijd tijdloos zijn en zeer grafisch. Bij haar ontwerpen combineert ze meerdere aspecten binnen haar vakgebied: mode, interieur, ambacht, en industrie.

Bekijk hier de ‘Gravity’ collectie die Claire Vos voor Textiles & More ontwierp.

Claire Vos; ‘bij deze ‘Gravity’ collectie voor Textiles & More ben ik uitgegaan van een geavanceerde printtechniek. Dit resulteerde in meer mogelijkheden voor het eindprodukt omdat ik bij deze technologie op een verfijnde wijze meer veel kleurigheid en gradients heb kunnen toepassen. Bij deze printtechniek ben ik bovendien op een airbrush achtige wijze aan de slag gegaan waardoor er een soort visuele drie dimensionale diepte in de stof is ontstaan. Deze optische effecten geven de dessins een grafisch maar toch zachte uitstraling.’

De collectie heeft een duidelijk signatuur dat aansluit bij het hedendaagse contemporary textiel design. ‘Gravity’ bestaat uit 4 prints: Rain, Knit, Clan & Paperclip, gerealiseerd in diverse stof kwaliteiten, van satijn, voile tot velours. 

De stof ontwerpen zijn in het interieur als gordijn (in groter motief) toepasbaar of verwerkt in diverse formaten decoratieve kussens.