Onze Ontwerpers

Iconische designers van Nederlandse bodem; Edward van Vliet en Claire Vos – Studio Roderick Vos en Workingbert hebben speciaal voor Textiles & More collecties met dessins ontworpen.

Edward van Vliet

edwardvanvliet® is een gevestigd internationaal ontwerpbureau dat vanuit zijn creatieve studio in Amsterdam een wereldwijd klantenbestand bedient. De professionele studio heeft een opvallende goede reputatie met marktleiders op het gebied van hospitality, premium brand retail en luxe vastgoedontwikkeling.

Met affiniteit voor hospitality design, strategische art direction en lifestyleproducten, heeft de studio onder leiding van Edward van Vliet een indrukwekkend klantenbestand en een reputatie voor het leveren van uitzonderlijk design.

Bekijk hier de collectie design stoffen die Edward van Vliet voor Textiles & More heeft ontworpen.

Claire Vos

Claire Vos Teeuwen, (Tegelen, 1965) was voorbestemd om een textiel ontwerper te worden. De productie van textiel en keramiek zit al generaties lang in haar familie. De liefde voor textiel zit in mijn bloed, dat kan je niet negeren.’

Haar herinterpretatie van traditionele weeftechnieken, kleur en vorm, maar ook de aandacht voor kwaliteit en detail maakt haar tot een nauwgezet ontwerper. Haar bron van inspiratie kan een Ikat weefsel zijn of een Nederlands folkloristisch patroon, maar het eindresultaat zal altijd tijdloos zijn en zeer grafisch. Bij haar ontwerpen combineert ze meerdere aspecten binnen haar vakgebied: mode, interieur, ambacht, en industrie.

Bekijk hier de ‘Gravity’ collectie die Claire Vos voor Textiles & More ontwierp.

Claire Vos; ‘bij deze ‘Gravity’ collectie voor Textiles & More ben ik uitgegaan van een geavanceerde printtechniek. Dit resulteerde in meer mogelijkheden voor het eindprodukt omdat ik bij deze technologie op een verfijnde wijze meer veel kleurigheid en gradients heb kunnen toepassen. Bij deze printtechniek ben ik bovendien op een airbrush achtige wijze aan de slag gegaan waardoor er een soort visuele drie dimensionale diepte in de stof is ontstaan. Deze optische effecten geven de dessins een grafisch maar toch zachte uitstraling.’

De collectie heeft een duidelijk signatuur dat aansluit bij het hedendaagse contemporary textiel design. ‘Gravity’ bestaat uit 4 prints: Rain, Knit, Clan & Paperclip, gerealiseerd in diverse stof kwaliteiten, van satijn, voile tot velours. 

De stof ontwerpen zijn in het interieur als gordijn (in groter motief) toepasbaar of verwerkt in diverse formaten decoratieve kussens.

Bert Timmermans

Bert Timmermans werkt onder de naam Workingbert. Experimenten in digitaal printen zijn leidend in zijn producten. Van uniek wandontwerp tot de Ready to Wall-collectie, wandbekleding en wandgordijncollectie. De mogelijkheid van kleurverfijning door het digitaal printen, in combinatie met het bedrukte materiaal, resulteert altijd in specifieke tactiliteit. Het bedrukte oppervlak evolueert naar een nieuwe textielervaring die goed werkt in verschillende interieurs.

Voor Textiles & More experimenteerde Bert met handgemaakte fotogrammen van welted bloemen. De keuze om af te drukken op een zeer lichte voile stof en een diepe fluwelen stof benadrukt het natuurlijk verloop van kleuren en vormen. Zachtheid in onze interieurs is nodig.

Bekijk hier de design stoffen en carpets van Bert Timmermans.

Studio Ons

Studio ONS is een ontwerpstudio opgericht door Nathalie Schellekens in 2006.

De studio ontwerpt interieurproducten met een iconische uitstraling, geïnspireerd op het dagelijks leven, de natuur, vormgeving en architectuur. Hierdoor ontstaan tijdloze ontwerpen met bijzondere aandacht voor detaillering en gebruik.

Studio ONS heeft de afgelopen jaren onder andere producten ontworpen voor internationale merken zoals Fatboy, Borek en Textiles & More.

THE PROPS is een bijzondere serie karpetten binnen de Luxury Print Carpets collectie van Textiles & More. Het betreft een spectaculaire serie hoogwaardig geprinte wand- en vloerkleden. Rondslingerende proppen papier in haar studio inspireerden haar tot een nieuwe collectie patronen. De enorm uitvergrote proppen en de bijna psychedelische patronen trekken je aandacht en geven een verrassende toevoeging aan zowel zakelijke als particuliere ruimtes.

Bekijk hier de carpets van Studio ONS.