Design Your Own Fabrics

Textiles & More ontwikkelt op maat gemaakte ontwerpen voor designers en interieurarchitecten. Sinds de oprichting van Textiles & More zijn al vele projecten ingericht met op maat gemaakte stoffen & dessins, zowel geweven als digitaal / transfer sublimatieprint.

Denk hierbij aan een diversiteit van stofkwaliteiten, van een simpele voile stof tot aan een geweven vinyl, van een lurex garen tot aan een printable velours. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast kan er worden geput uit een enorme hoeveelheid aan dessins, mede gevoed door dessins vanuit de architecten & designers.

Tot heden heeft T&M een aantal Nederlandse en Internationale projecten gerealiseerd, zoals o.a. Amgen in München (D/DOCK), Lab City CentraleSupélec in Parijs (OMA), Macaw in Hoofddorp (D/DOCK), Blockx Copenhagen (OMA), WOW-hostel Amsterdam en het EU Voorzitterschap in Amsterdam (Edward van Vliet).

Custom made stoffen met uw eigen ontwerp / dessin

Textiles & More biedt u de mogelijkheid om uw eigen ideeën / ontwerpen / dessins uit te voeren en te produceren. Gezamenlijk met een team van 8 designers / coloristen zijn wij in staat om uw ideeën / ontwerpen / dessins tot uiting te brengen op stof. Deze grafische afdeling staat rechtstreeks in contact met de productieafdeling. Hierdoor is het mogelijk om snel te schakelen, wat hedendaags een pré is. 

D.m.v. digitaal / transfer sublimatieprint op een diversiteit van stoffen zijn de mogelijkheden eindeloos. Dit zowel voor de projectenmarkt (selectie aan vlamvertragende stoffen), als voor de retail (selectie aan niet vlamvertragende stoffen).

Een aantal voordelen op een rij van digitaal / transfer sublimatieprint:

  • u kunt een onbeperkt aantal kleuren en tonale overgangen gebruiken
  • de verkregen kleuren zijn intens, schoon zuiver en diep scherp
  • patronen met details behouden de precisie en de randscherpte
  • de stoffen zijn duurzaam en zeer goed te reinigen

Stappenplan

Stap 1: project en mogelijkheden bespreken

Het ontwerpproces vindt altijd plaats in nauwe samenwerking met de opdrachtgever. Vandaar een eerste gesprek om het project en de mogelijkheden bespreken. We hebben een aantal richtlijnen opgesteld welke besproken worden, zoals: doel van het project, omvang, type stof, stijl / karakter en de kleuren.
Als de visie van de opdrachtgever over het ontwerp niet wordt gespecificeerd, presenteren we onze eigen ideeën, tonen we inspiraties, uit voorgaande projecten en eigen collecties. Daarnaast geven we technisch advies en begeleiding.

Uitwerking van uw ontwerp / dessin op stof

Stap 2: uitwerking en samples

Tijdens deze stap worden de eventuele aangeleverde patronen / dessins verder uitgewerkt en op de gekozen type stof gedrukt. Vervolgens tonen we de samples aan de opdrachtgever en passen we het patroon / dessin aan indien nodig.

Indien de opdrachtgever alleen een idee / visie heeft, gaan onze designers verder met het concretiseren van de visie, het ontwerp maken. De basis eenheid die we in het ontwerp gebruiken, is het “rapport”. Dit rapport wordt eerst gemaakt.

Vervolgens wordt het rapport onderworpen aan een technische behandeling, o.a. door kleurscheiding. Kleurscheidingen worden gemaakt indien het rapport in verschillende kleuren weergegeven dient te worden. Een volgende stap in het proces is de texturen te bepalen. Alle type texturen van materialen zijn te imiteren, zoals bijvoorbeeld ruwe linnenstof, wolweefsel of zijden borduurwerk – die alleen bij nadere inspectie mogelijk onderscheiden te zijn van de werkelijkheid.

Digitaal / transfer sublimatieprint

Stap 3: kleuren en drukken

De laatste fase van de uitwerking is het kleuren. Met behulp van gespecialiseerde software, en met name dankzij het uitstekende oog van onze coloristen, sluiten individuele kleuren zeer precies aan op de door de klant opgegeven referentie. Zodra deze stappen zijn doorlopen, is het patroon / dessin compleet. Vervolgens wordt het dessin op de gekozen stof gedrukt en het sample aan de klant verzonden. Na overleg wordt het goedgekeurd of verder geoptimaliseerd.