Masterly, The Dutch in Milano

Milan, September 5-10, Palazzo Francesco Turati

Humanification, a flair of imperfection

Tijdens Masterly, The Dutch in Milano, samengesteld door Nicole Uniquole, zal Textiles & More de nieuwe Workingbert (Bert Timmermans), Wall Curtain stoffen collectie presenteren. In de ontwerpen van Workingbert, wordt de digitale print techniek in zijn volle kracht gebruikt; ontelbare mogelijkheden van kleur verlopen op grote oppervlakken maar tegelijkertijd ook de perfecte precisie in detail van scherpte en vervaging.

De digitale print techniek maakt het mogelijk handgemaakte schetsen en materiaal experimenten om te zetten naar een grote voelbaarheid van het gedrukte oppervlak. Workingbert’s digital tactility brengt zo een nieuw textiel bewustzijn en Humanification van de strakke harde ruimtes waarin we wonen en werken.

De imperfectie van toevalligheid komt naar voren door experimenten met handmatige technieken en leggen op die manier nadruk op het natuurlijke en menselijke karakter van de ontwerpen, a flair of imperfection. Fotogrammen van verwelkte bloemen, scan fouten, beschadigde oppervlaktes, gemaakte vlekken, bewerkte foto’s, verf en vouwtechnieken worden vertaald naar ongebruikelijke interieur oplossingen voor wanden en ramen zonder rapport.

De innovatieve combinatie van natuur, ontwerpmethoden en digitale druktechniek geeft de wandbekleding en gordijnen van Workingbert een hedendaagse menselijke benadering. In het prachtige Palazzo Turati worden de gordijnen en behangen in combinatie getoond in een ruimtelijke installatie.

Size matters

De ontwerpen uit de Wall Curtain Collection zijn allemaal 20 meter lang en 3 meter hoog. Verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten als fluweel, voile, batist en kwaliteiten van hergebruikte materialen.